Sunny+Charms+noviteit+op+Plantarium
Nieuws
© Plantarium

Sunny Charms noviteit op Plantarium

Het Franse bedrijf Sapho is met Abelia grandiflora 'Minduo1' (Sunny Charms) één van de inzenders van noviteiten op de volgende week te houden Plantarium.

De bloemen van Sunny Charms hebben een zeer originele kleur. De binnenkant van de bloem is lichtgeel met een donkergeel hart terwijl de buitenkant paars roze van kleur is.

Deze Abelia is zeer geschikt voor de teelt in pot en is een compacte groeier waardoor hij tevreden is met een kleine plaats in de tuin of in pot op het terras. De wintergroene plant is gekweekt door Pépinières Minier uit Frankrijk en kwekersrechtelijk beschermd. Inzender Sapho uit Frankrijk brengt de plant in de handel.

Meer noviteiten

Sapho is inzender van meer nieuwigheden. Zoals de Abelia 'Abenov41' (Pink Pong), de Campsis tagliabuana 'Tracamp' (Orandeade), Griselinia littoralis 'Emerald', Hibiscus syriacus 'Minomb' (Sup'heart), Hydrangea paniculata 'Renba' (Fraise Melba), Photinia serratifolia 'Rev100' (Crunchy),

Plantipp bv is inzender van de nieuwe Leucothoe keiskei 'Opstal16' (Halloween). Ron van Opstal uit Zundert is de kweker van deze Leucothoe en brengt hem ook in de handel. Kwekersrecht is aangevraagd.

Plantarium 2014

Plantarium 2014 wordt gehouden van 27-30 augustus 2014 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude.

Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website.

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer