Energie+krijgt+plaats+op+aardappeldemodag
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Energie krijgt plaats op aardappeldemodag

Voor de eerste keer sinds het bestaan van de Aardappeldemodag zal energie een plaats krijgen op dit grote aardappelevenement. Op 20 augustus kunnen telers naar het Energieplein op het proefbedrijf in Westmaas.

Uit onderzoek en praktijkervaring in projecten waaraan akkerbouwers meedoen blijkt dat besparingen en verduurzaming resultaat leveren.

Met een 'race' tussen twee identieke trekkers met kippers erachter die een verschillende bandenspanning hebben, wordt gedemonstreerd wat dit met het brandstofverbruik doet.

Minisymposium

De organisatoren laten energie in de aardappelteelt zo breed mogelijk zien in teelt en bewaring. De resultaten op 46 aan het praktijknetwerk deelnemende akkerbouwbedrijven krijgen aandacht op het minisymposium 'Slim en kostenbesparend bewaren'.

Met tentoonstellingen, discussie, flyers, (computer)demo's en een quiz achter het trekkerstuur komt de informatie naar de telers.

Projecten

Het project 'Schoon, Zuinig en Precies Bemesten' belicht klimaatvriendelijke meststoffen. Het project AgroEnergiek, waar ook LTO bij betrokken is, organiseert mee aan het evenement.

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  17° / 10°
  50 %
Meer weer