Frankrijk+verwacht+topoogst+aardappelen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Frankrijk verwacht topoogst aardappelen

De verwachting is dat Franse aardappeltelers dit jaar ongeveer 5,6 miljoen ton aardappelen oogsten, dat is 500.000 ton meer dan in 2013.

De grote productie is met name gebaseerd op een uitbreiding van 6,5 procent van het areaal voor de hoofdoogst. Verder zijn de groeiomstandigheden gunstig, aldus Agreste, het Franse ministerie van landbouw.

De oogst van dit jaar is vergelijkbaar met die van 2011. Overigens zorgt de grote oogst ook in Frankrijk voor een povere stemming op de markt. De prijs voor vroege en midden-vroege aardappelen is niet hoger dan 1,50 euro per 100 kilo.

Zetmeel

Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) meldt dat de verwachting is dat veel aardappelen een andere bestemming krijgen dan frites. Dat kan voor de verwerking tot zetmeel zijn. Het areaal zetmeelaardappelen in Frankrijk is dit jaar 7 procent kleiner dan vorig jaar.

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer