MF vernieuwt lichte maaidorsers

Massey Ferguson heeft een aantal vernieuwingen aangebracht aan de Activa en de Beta schuddermachines. Het zijn de twee lichtste series maaidorsers.

MF+vernieuwt+lichte+maaidorsers
© eigen foto Massey Ferguson

Het eerst in het oogspringend is de nieuwe Proline-cabine op de Activa S, die speciaal voor deze compacte machine is ontwikkeld.

Op de armleuning zit de PowerGrip-hendel voor de bediening van de belangrijkste functies. Dat is dezelfde die ook op de grotere machines zit.

Boordcomputer

Gelijk krijgt deze machine nu ook een nieuwe boordcomputer, de TechTouch 2 met een 7 inch touchscreen bedieningsterminal die zich bevindt op de rechter armleuning.

De vijfschudder Activa S 7345 en de zesschudder S 7347 hebben nieuwe Agco Power (Sisu) motoren van 243 en 276 pk, waarvan de laatste met een boost nog 30 pk extra geeft.

Nieuwe Beta

Voor 2015 komt MF met de nieuwe Beta 7360 en 7370. De eerste vernieuwingen zijn de 7,4 en 8,4 liter 6-cilinder Agco Power-motoren met powerboost. Ze hebben vermogens van 276 (306) en 320 (360) pk.

Een nieuwe optie is het Auto-Guide xls, de automatische besturing via de TechTouch terminal die met een nauwkeurigheid van 5 centimeter werkten. Daarmee is continu de volle maaibreedte van het maaibord te benutten.

Optimale werkroute

De Auto-Guide kan tevens de optimale werkroute bepalen aan de hand van de vorm van het perceel, zodat de draaitijd op de wendakkers tot een minimum wordt beperkt.

Hendrik Begeman

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer