EU+in+actie+tegen+landen+die+Rusland+helpen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

EU in actie tegen landen die Rusland helpen

De Europese Unie wil voorkomen dat andere landen landbouwproducten aan Rusland gaan leveren nu Moskou onder meer groente en fruit uit Europa weigert.

De EU doet een beroep op landen als Brazilië om niet in het gat te springen dat is ontstaan door het wegvallen van de Europese import in Rusland. Dat maakten EU-diplomaten maandag in Brussel duidelijk.

Zij vinden het niet kunnen dat landen profiteren van de huidige situatie en Europese goederen gaan vervangen die Rusland niet in mogen. De Russische regering onderhandelt onder meer met Zuid-Amerikaanse landen in haar zoektocht naar nieuwe leveranciers.

Klagen bij WHO

De EU bekijkt of zij kan klagen bij de Wereldhandelsorganisatie (WHO), maar zal de voor- en nadelen hiervan zorgvuldig afwegen. Want het gaat er niet om de crisis te verergeren, maar de spanningen juist te verminderen, aldus een diplomaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer