Kabinet+zet+in+op+Europese+maatregelen
Nieuws
© SZW

Kabinet zet in op Europese maatregelen

Eventuele overheidsmaatregelen om de gevolgen van het Russische importverbod op te vangen, moeten in Europees verband worden genomen.

Dat melden minister Henk Kamp en staatssecretaris Sharon Dijksma (beiden EZ) aan de Tweede Kamer.

'Het kabinet volgt de ontwikkelingen omtrent de sancties op de voet en bekijkt de effecten van de maatregelen op de Nederlandse situatie. Daarvoor hebben wij
voortdurend nauw contact met vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven', schrijven beide bewindslieden vandaag aan de Tweede Kamer.

Zowel LTO als verschillende Kamerfracties hebben gevraagd om snel maatregelen te treffen. Die laten nog even op zich wachten, wordt duidelijk uit de brief aan de Kamer.

Donderdag overleg

'Het kabinet is van mening dat de aard en omvang van het Russisch sanctiepakket vraagt om een Europese benadering', aldus Kamp en Dijksma. Ze melden dat donderdag, mede op initiatief van Nederland, in Brussel een overleg 'op hoog ambtelijk niveau' plaatsvindt over wat de sancties voor de verschillende lidstaten betekenen.

De CDA-fractie reageert teleurgesteld. 'Het is onbegrijpelijk dat de regering zo’n afwachtende en laconieke houding aanneemt terwijl ondernemers in de agrarische sector in een crisis gedrukt worden’, aldus woordvoerder Jaco Geurts.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer