Bouwdientje+178+is+de+Lady+Agrifair
Nieuws
© agrifair

Bouwdientje 178 is de Lady Agrifair

Bouwdientje 178, de Blitz-dochter van VOF Lohuis uit Notter werd vrijdag in Wierden gekroond tot Lady Agrifair zwartbont.

Bij roodbont was deze prijs voor P Incas Odeline, de Plattery Sam Incas-dochter van maatschap Eggerink-Zandvoort uit Wierden.

Beide koeien werden eveneens uierkampioen in de klasse oudere koeien, die ze ook winnend afsloten. Bouwdientje bleef daarbij Anna 106 voor. Dat is een Canvas-dochter van maatschap Thijs-Nijland uit Nijverdal.

Middenklasse zwartbont

In de middenklasse zwartbont was de titel voor Koosje 98, de Ginary Tandem-telg van maatschap Maassen-Van den Brink uit Rijssen. Hier was haar secondante Bossink Froukje 51 (V. Hole In One) van maatschap Van der Kolk-Te Harmsel uit Wierden.

Het vaarzenkampioenschap was hier voor Bruni 662, de ALH Duke-dochter van maatschap Schooten uit Notter. Hier was het reservekampioenschapslint voor LA Presentation Denzel-dochter Sietske 107 van Maatschap Maassen-Van den Brink.

Roodbont

P Incas Odeline rekende bij de roodbonte oudere koeien af met Bossink Joke 30, eveneens een dochter van Plattery Sam Incas, van maatschap Van der Kolk-Te Harmsel.

P Kalst Princes (V. All Gaspari Raistorm) van maatschap Eggerink-Zandvoort uit Wierden zegevierde in de roodbonte middenklasse, voor Apina Curtis-dochter Irma 68 van maatschap Vosman-Te Harmsel uit Rijssen.

Kampioen vaarzen

Eggerink-Zandvoort leverde met Dol's Mitzi ET 12 (V. Fidelity) ook de kampioen vaarzen. Ze bleef hier Bossink Gerda 50 (V.Aalhorst Pleasure) van Van der Kolk-Te Harmsel voor.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer