Nieuwkoop rondt Noordse Buurt af

Het nieuwe college van gemeente Nieuwkoop wil het project om de Noordse Buurt van glastuinbouwgebied om te vormen tot woning- en natuurgebied, afronden. In het nieuwe collegeprogramma ‘De Kracht van de Samenleving’ stelt het gemeentebestuur dat het Nuon-reserves gaat aanboren om het verlies van 5 miljoen euro weg te poetsen.
Toch kijkt de gemeente terug op een succesvolle sanering van de glastuinbouw in de Noordse Buurt. Dit komt onder meer door inbreng van LTO Noord, provincie Zuid-Holland, het Rijk en de tuinders, schreef de gemeente eerder in een rapportage. In totaal zijn 49 bedrijven met een omvang van 95 hectare waarvan 29 glastuinbouwbedrijven gesaneerd. Opvallend is dat slecht 10 procent van deze bedrijven een doorstart heeft gemaakt buiten de gemeente, waaronder Kwekerij De Plas. Slechts één bedrijf blijft in de Noordse Buurt.
Daarnaast heeft het nieuwe college van burgemeester en wethouders de ontwikkeling van het nieuwe glastuinbouwgebied Nieuw Amstel Oost stopgezet, omdat ze het niet haalbaar en betaalbaar vinden. Tuinders kunnen zich wel vestigen op het al bestaande Nieuw Amstel Oost 1, maar de deelgebieden 2 en 3 worden niet aangelegd. Dat wil nog niet zeggen dat deze toekomstige glastuinbouwgebieden van de baan zijn. Op dit moment vindt er binnen Greenport Aalsmeer onderzoek plaats naar vraag en aanbod van de glastuinbouwlocaties. De resultaten worden in het najaar verwacht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer