Janus Leenders

Janus Leenders uit Ommel is op 3 augustus geheel onverwacht op 80-jarige leeftijd overleden. Janus heeft veel betekend voor de agrarische sector in gemeente Asten. Als varkenshouder was hij 27,5 jaar bestuurslid van NCB afdeling Ommel, waarvan vele jaren secretaris. Met de gemeentelijke fusie tussen de NCB-afdelingen Asten, Heusden en Ommel in 1996 maakte hij graag plaats voor het nieuwe fusiebestuur. Maar bestuursleden konden altijd een beroep op hem blijven doen. Janus was van vele markten thuis. Het denkwerk, het regelwerk, het sjouwwerk of het lobbywerk; hij deed het allemaal. Zo had hij een belangrijk aandeel in de realisering van riolering in het buitengebied van gemeente Asten, was hij een vertrouwenspersoon voor velen tijdens de varkenspest, regelde hij vele sociale activiteiten zoals een oogstdankviering, kerstviering en fietstocht.
Ook voor de Ommelse gemeenschap was hij van groot belang. Hij was bij veel activiteiten betrokken en maakte 24 jaar lang deel uit van de Astense gemeenteraad om met name de Ommelse, maar ook de agrarische belangen te behartigen.
Wij zijn Janus veel dank verschuldigd dat wij als agrarische sector in Asten nog tot op hoge leeftijd van zijn veelzijdige capaciteiten gebruik hebben mogen maken en wensen zijn familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.
ZLTO afdeling Asten

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer