Fleckviehvaarzen voor Engeland

Nederland exporteert ruim 2.000 vaarzen per jaar naar Engeland, zo blijkt uit de jongste cijfers van de exportbevorderende organisatie Veepro. Vooral Fleckviehkruislingen zijn in trek.

Fleckviehvaarzen+voor+Engeland
© Persbureau Noordoost

Jaarlijks worden in Engeland ruim 30.000 melkkoeien geruimd omdat ze zijn besmet met runder-tbc. Engeland kan dat aantal niet opvangen uit eigen aanwas. Daarom worden drachtige vaarzen geïmporteerd uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Een stuk of zes grote exporteurs nemen dat voornamelijk voor hun rekening. Een van hen is Chris Dodds. Zijn bedrijf zet jaarlijks zo’n 5.000 stuks vee om, waarvan 2.000 vaarzen die worden geïmporteerd.

Alternatieve kruisingen

Deze week was Dodds in Nederland, waar hij zaken doet met zijn vaste zakenrelatie veehandelaar, Auke de Haan uit Jubbega. Engelse melkveehouders hebben veel belangstelling voor alternatieve kruisingen, zoals die met Fleckvieh, aldus Dodds.

Voor de inkoop van vaarzen bezochten Dodds en De Haan Nederlandse en Duitse melkveehouders. Fleckviehkruislingen brachten deze week tussen 1.200 en 1.350 euro op. Een Holsteinvaars tussen de 1.150 en 1.250 euro.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer