Lovende+reacties+op+opinie+LTO+Noord
Nieuws
© Geert Job Sevink

Lovende reacties op opinie LTO Noord

Het opinieartikel van LTO-bestuurder Hilbrand Sinnema in het Dagblad van het Noorden (DvhN) zorgt voor veel positieve reacties van lezers binnen en buiten de sector.

De voorzitter van LTO Noord Groningen gaat in de brief in op een opinieartikel van Kirsten de Wrede, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Groningen die in 'Een stinkende zaak' betoogt dat provincie Groningen het mestoverschot bevordert.

Een dwaling van Partij voor de Dieren, stelt de LTO Noord-voorman. 'De partij roept van alles, terwijl ze het gesprek met de sector uit de weg gaat. Wij hebben hen bij herhaling uitgenodigd, maar ze reageren niet. Ze kraaien maar wat.'

Verdienmodel

In de brief noemt Partij voor de Dieren het Groninger Verdienmodel een 'groenwasprogramma'. Onterecht, benadrukt LTO Noord in 'Boeren open voor gesprek over mest'.

'Het doel van het Groninger Verdienmodel is bedrijfsontwikkeling mogelijk maken door te werken aan duurzaamheid en aan draagvlak voor het melkveebedrijf: boeren met oog voor de maatschappij', benadrukt Sinnema.

Echte verhaal

Sinnema is blij met de reacties van de lezers. 'Ze vinden het heel goed dat vanuit de landbouw eindelijk het echte verhaal wordt verteld.'

Volgens hem ligt er een taak van LTO Noord om vaker via (regionale) media uit te dragen dat de landbouw in Nederland 'een van de meest duurzame en hoogstaande' van Europa is.

Zie bijgesloten pdf-bestand om de brieven van Sinnema en De Wrede te lezen

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
Meer weer