Brancheorganisatie Akkerbouw opgericht

De wens van de totale Nederlandse akkerbouwketen om in een Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw intensief samen te werken, is een stap dichterbij gekomen.

Brancheorganisatie+Akkerbouw+opgericht
© nieuwe oogst

De formele oprichting van de BO Akkerbouw heeft inmiddels plaatsgehad en ook is er een eerste bestuur benoemd. Vier bestuursleden komen uit de Vakgroep Akkerbouw van LTO Nederland.

Het gezamenlijke akkerbouwbedrijfsleven ziet deze samenwerking als voorwaarde om succesvol te kunnen inspelen op de steeds hogere eisen die aan de sector worden gesteld. Denk aan kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid.

Erkenning aagevraagd

De BO Akkerbouw zal bij de Nederlandse overheid erkenning aanvragen als Brancheorganisatie, conform Europees recht. Daardoor kunnen in gevallen waar sprake is van een groot sector en publiek belang afspraken algemeen verbindend worden verklaard.

De BO Akkerbouw is een gezamenlijk initiatief van LTO, NAV, NAJK, Cosun, NAO, Avebe, CZAV, VlasenHennep.nl, Koninklijke Vereniging het Comité van Graanhandelaren, Agrifirm Plant, Plantum, Vavi en de Nederlandse Vereniging van Kwekers van Graszoden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer