Waardering+voor+aanwezigheid+NVWA
Nieuws
© NVWA

Waardering voor aanwezigheid NVWA

De aanwezigheid van twee medewerkers van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit vrijdagavond in Heelweg werd door de door furazolidon gedupeerde ondernemers gewaardeerd.

De NVWA was voor de bijeenkomst van LTO en NVV uitgenodigd. Twee medewerkers zetten uiteen hoe de organisatie werkt en welke stappen waarom zijn ondernomen. Er was applaus voor hun aanwezigheid.

Kritiek was er tijdens die bijeenkomst van LTO en NVV vooral op de manier waarop de NVWA communiceert. De gedupeerde ondernemers zijn van mening dat er meer moet worden gedeeld met de ondernemers en dat de NVWA transparanter moet optreden.

Persoonlijk bericht

'De geblokkeerde bedrijven hebben een brief gekregen van de NVWA, waarin onder meer staat waarom het bedrijf werd geblokkeerd. NVV en LTO zijn regelmatig bijgepraat over de laatste stand van zaken, zodat zij hun leden konden informeren', reageert de NVWA.

Toen donderdag de uitslagen van het varkensonderzoek bekend waren, heeft de NVWA de betrokken varkenshouders persoonlijk op de hoogte gesteld van het feit dat hun bedrijf weer werd vrijgegeven.

Evaluatie

'Er is vrijdagavond goed geluisterd naar de ondernemers en afgesproken dat we samen met de sector gaan kijken wat er eventueel verbeterd zou kunnen worden', aldus woordvoerder Lex Benden van de NVWA.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer