Opnieuw+grote+salmonella%2Duitbraak+in+VS
© Agroli Group

Opnieuw grote salmonella-uitbraak in VS

Honderden mensen verspreid over achttien staten in de Verenigde Staten (VS) zijn besmet met salmonella, vermoedelijk door rauwe kip. Een kleine driehonderd mensen zouden tot nu toe ziek zijn geworden. De meesten wonen in Californië.

De uitbraak is volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw, USDA, nog niet onder controle. Verwacht wordt dan ook dat meer ziektegevallen de kop op steken. Vermoedelijk zijn kipproducten van Foster Farms in Californië de boosdoener.

Het bedrijf is met de autoriteiten druk bezig om de salmonella-uitbraak te bestrijden. Het betreft de variant Salmonella Heidelberg.

Foster

Foster Farms is al eerder dit jaar gelinkt aan een soortgelijke uitbraak. Toen deden de meeste gevallen zich voor in Washington en Oregon. Ook in 2004 is het bedrijf betrokken geweest bij salmonella-uitbraken.

Er was in de Verenigde Staten in 2011 een uitbraak waarbij mensen uit 34 staten werden getroffen. Toen betrof het kalkoen van Cargill Meat Solutions. Dat leidde tot een terugroepactie van ruim 16,5 miljoen kilo kalkoenvlees.

Verhitten

Besmettingen kunnen zich voordoen als consumenten kip niet voldoende verhitten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer