Kort geding Danillo

Nieuwe Oogst publiceerde vorig week een artikel over het vonnis in een kort geding dat melkveehouder Rein Couperus uit Molkwerum tegen Genes Diffusion (GD) aanspande over de verkoop van sperma van stier Danillo.
In het artikel wordt onterecht geformuleerd dat Couperus en KI De Toekomst bij verlenging van het contract in 2012 verzwegen hadden dat Danillo drager is van antistoffen tegen het Schmallenberg-virus. Nieuwe Oogst had daarin de formulering van de rechter moeten volgen ‘dat niet aannemelijk is gemaakt dat Gene Diffusion ten tijde van het aangaan van de overeenkomst in 2012 op de hoogte was van de positieve test op Schmallenberg’.
Couperus en Ben Meijerink (van KI De Toekomst) hebben in de rechtszaak namelijk ingebracht dat ze Genes Diffusion wel telefonisch tijdig op de hoogte hebben gebracht. De rechter zegt in het vonnis over deze verklaring: ‘Ten aanzien van de verklaring van Meijerink stelt Genes Diffusion dat geen navraag bij de verantwoordelijk persoon binnen de organisatie heeft kunnen plaatsvinden vanwege zijn slechte gezondheid, zodat de vraag welke waarde deze verklaring moet worden toegekend in een bodemprocedure zal moeten worden beantwoord, bijvoorbeeld door het horen van getuigen. Een kort geding leent zich daarvoor niet.’
Voorts bracht Nieuwe Oogst in het bericht het argument van Genes Diffusion naar voren dat de stier tijdelijk weinig sperma produceerde, zodat promotionele activiteiten door GD moesten worden stopgezet. De rechter heeft dat argument naast zich neergelegd en gaat daar in het vonnis verder niet op in.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer