LTO zoekt oudste melkkoe

Welke ‘oude dame’ is de oudste melkgevende koe van Nederland? LTO wil deze koe in het zonnetje zetten door middel van een huldiging.

LTO+zoekt+oudste+melkkoe
© LTO

Melkveehouders kunnen hun koeien hiervoor nog tot en met 1 september aanmelden.
LTO is een groot voorstander van koeien die lang meegaan, vandaar ook de huldiging van de oudste melkkoe van Nederland. Twee jaar geleden won de twintigjarige Anna 49 van de familie Sikkema uit Harkema.

Spotlights

‘Het is goed om de oudste melkkoe in de spotlights te zetten. De koe kan zo oud worden door een combinatie van verzorging en liefde voor de koe en het bedrijf', stelt LTO-portefeuillehouder Diergezondheid Toon van Hoof.

'Ook heeft de oudste koe vaak een speciaal plekje in het gezin. Het laat aan de buitenwereld zien dat melkveehouder zijn niet alleen een beroep is, maar ook een way-of-life.’

Goed voor de sector

Een koe die onder normale omstandigheden lang meegaat, is goed voor de sector én de melkveehouder zelf, vervolgt Van Hoof.

‘Het laat zien dat dieren op een bedrijf een goed leven hebben. Verder zijn oudere koeien financieel aantrekkelijk, onder andere doordat er minder dieren nodig zijn voor de vervanging van de veestapel. Dat scheelt opfokkosten.’

Aanmelden

De verkiezing van de oudste melkkoe vormt een stimulans voor melkveehouders. Leden kunnen tot 1 september 2014 het levensnummer van de koe, bedrijfsnummer, naam en woonplaats opgeven bij Margot Meijerink.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer