Waterpeil Rijnland weer op normaal niveau

De laatste spoedwerkzaamheden om het watersysteem in het Rijnlandse gebied op orde te krijgen zijn afgerond. Vanaf donderdagmiddag kon het hoogheemraadschap van Rijnland daarom weer overgaan tot normale bedrijfsvoering.

Vanwege de wateroverlast is woensdag een groep waterkeringsdeskundigen en vertegenwoordigers van de Landelijke Coördinatiecommissie Overstromingsdreiging (LCO), STOWA, Deltares, Rijkswaterstaat, TU-Delft en Rijnland op terreinbezoek geweest in het Rijnlandse gebied. Tijdens dit bezoek is onder andere geëvalueerd hoe de kades zich hebben ‘gedragen’ tijdens de hevige regenval.

Voor waterbeheerders en kennisinstituten is dit waardevolle informatie om van praktijksituaties te leren. Deze informatie kan worden gebruikt om waterkeringen beter te toetsen, te ontwerpen, te realiseren en te onderhouden, met als uiteindelijk doel de dijken veiliger te maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 7°
  40 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
Meer weer