Water staat nog altijd hoog in polders

De westelijke waterschappen zijn vandaag nog volop bezig om de enorme hoeveelheid regen die maandag viel, weg te pompen. De schappen denken dat het nog wel een paar dagen duurt voordat het overtollige water is verdwenen.

Water+staat+nog+altijd+hoog+in+polders
© Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

De gemalen in de provincie Noord-Holland draaien overuren, maar nog altijd staat het water in sommige polders erg hoog, meldt hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Zo ook in de polder tussen Assendelft en Heemskerk. Op de Communicatieweg West staat het peil van het water van de sloten nog altijd gelijk aan de plas water die op het wegdek ligt.

Noodpompen

In het gebied Zaandam-Beverwijk-Heemskerk was de overlast groot. Het hoogheemraadschap zette zes noodpompen in, met een totale capaciteit van 170 kuub per minuut.

Ook in Heemskerkerduin zijn de problemen nog niet voorbij. Daar is zoveel regen gevallen dat de bollenvelden onder water staan. Vermoedelijk stroomt hier water met vertraging uit de hoger gelegen duingebieden naartoe. Hier zal het volgens Hollands Noorderkwartier nog even duren voordat het water allemaal is weggewerkt

Stichtse

Het waterpeil in Kockengen begint te dalen, meldt hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Het gaat niet snel, maar het peil in het dorp is wel enkele centimeters gezakt ten opzichte van vanochtend.

Vanmiddag rond vier uur arriveerde nog een extra noodpomp van Rijkswaterstaat, die bij Portengensebrug is geinstalleerd. Deze pomp ondersteunt de noodpompen bij gemaal De Tol om Kockengen droog te pompen.

Rivierland

Ook in het beheergebied van waterschap Rivierenland blijven de extra maatregelen van kracht. De extra pompen blijven draaien. De verwachting is dat de peilen in het gebied de komende dagen weer de normale waarden krijgen.

Rijnland

Hoogheemraadschap van Rijnland heeft naast de ruim 400 reguliere poldergemalen, 29 noodgemalen in werking gesteld. Ook zijn er op negen verschillende locaties spoedwerkzaamheden aan kades uitgevoerd om de wateroverlast te beperken.

De keringen waar nu maatregelen getroffen zijn worden geïnspecteerd om te beoordelen of en wanneer zij technisch weer in orde zijn. Daarnaast wordt er onderzocht welke andere dijken er preventief gecontroleerd moeten worden op hun technische staat in relatie tot de hoge waterstand van maandag.

Krimpenerwaard

Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard meldt dat er op meerdere locaties in ons beheersgebied nog sprake id van enige overlast. Voornamelijk in de Krimpenerwaard zijn hoge waterstanden gemeten. Alle gemalen van het waterschap draaien voluit om het overtollige water weg te pompen.

Naar de voorspellingen blijft het tot het weekend zo goed als droog en wordt het weer daarna iets wisselvalliger. De waterschappen verwachten tegen het weekend weer het normale zomerpeil te hanteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer