Kavelruilproject bij Naarden succesvol

Het kavelruilproject in de Binnendijksche-, Overscheensche-, Berger- en Meentpolder in het Gooi is succesvol afgesloten, meldt Stichting ter Verbetering van de Agrarische Structuur (Stivas).

In totaal verwisselt in de kavelruil bijna 60 hectare agrarische grond van eigenaar. De kavelruil zorgt voor verbetering van de verkaveling van twee melkveebedrijven en voor een reservering van grond voor de geplande natuur- en vaarverbinding met het Gooimeer.

De ondertekening van de overeenkomst vindt vandaag plaats. De notariële akte passeert in de tweede helft van augustus.

Uitbreiden

Door de verhuizing van een melkveebedrijf in Naarden naar Vreeland kwam er ruim 30 hectare ruilgrond beschikbaar in de Gooise polder.

Een ander melkveebedrijf kan daardoor de huiskavel met 13 hectare vergroten en tevens een veldkavel flink uitbreiden. Het bedrijf brengt in ruil grond in voor de natuur- en vaarverbinding.

Inzet grondbank

Door inzet van de grondbank Groene Uitweg blijft een deel van de hoeveelheid ruilgrond voor de provincie Noord-Holland behouden voor gebruik in de polder. Deze grond wordt verpacht aan agrarische bedrijven. Een tweede melkveebedrijf krijgt de beschikking over een extra veldkavel voor het weiden van hun jongvee.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer