Vleesconsumptie België daalt in 2013

Belgen aten vorig jaar 50 kilo vlees per persoon. Dat is 13 procent minder dan in 2005, toen de vleesconsumptie per Belg nog bijna 58 kilo bedroeg. Dat meldt FOD Economie.

Vleesconsumptie+Belgi%C3%AB+daalt+in+2013
© porkchops.com

De Belgische vleesconsumptie, uitgedrukt in slachtgewicht, daalde in acht jaar met 22 procent voor rundvlees, 16 procent voor kippenvlees en 6 procent voor varkensvlees.

Bijna de helft (49 procent) van de vleesconsumptie in België betreft varkensvlees, gevolgd door kippenvlees (29 procent) en rundvlees (12 procent).

Productie stijgt

Opmerkelijk is dat onze zuiderburen meer vlees produceren (+6 procent), importeren (+39 procent) en exporteren (+30 procent). De gestegen export compenseert ruimschoots de afname van de binnenlandse consumptie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    27° / 13°
    10 %
  • Woensdag
    28° / 15°
    10 %
  • Donderdag
    29° / 16°
    20 %
Meer weer