Vleesconsumptie België daalt in 2013
Belgen aten vorig jaar 50 kilo vlees per persoon. Dat is 13 procent minder dan in 2005, toen de vleesconsumptie per Belg nog bijna 58 kilo bedroeg. Dat meldt FOD Economie.

De Belgische vleesconsumptie, uitgedrukt in slachtgewicht, daalde in acht jaar met 22 procent voor rundvlees, 16 procent voor kippenvlees en 6 procent voor varkensvlees.
Bijna de helft (49 procent) van de vleesconsumptie in België betreft varkensvlees, gevolgd door kippenvlees (29 procent) en rundvlees (12 procent).
Productie stijgt
Opmerkelijk is dat onze zuiderburen meer vlees produceren (+6 procent), importeren (+39 procent) en exporteren (+30 procent). De gestegen export compenseert ruimschoots de afname van de binnenlandse consumptie.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners

Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
New Holland T5.95 DualCommand
2019, P.O.A.
-
Vicon 632T Pro achtermaaier met kneuzer
2011, P.O.A.
-
Valtra T162e Versu
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X147R (LH) #60816
Gebruikt, P.O.A.
Weer
-
Dinsdag22° / 6°10 %
-
Woensdag24° / 9°10 %
-
Donderdag26° / 10°20 %