Belgen eten minder vlees door crisis
De Belgische thuisconsumptie van vlees is in 2012 met 3,6 procent gedaald. De consumptie kwam uit op 30,4 kilo per hoofd van de bevolking.
Oorzaken van de verminderde vleesconsumptie zijn onder meer de crisis en de slechte zomer, blijkt uit een onderzoek van marktbureau GfK in opdracht van de Vlaamse land- en tuinbouworganisatie VLAM. Vijfduizend mensen werden naar hun eetpatroon gevraagd.
Vleessoorten
Belgen eten nog steeds het meest samengestelde producten zoals worst en gehakt, maar de consumptie daarvan daalde met 5,5 procent.
Van de pure vleessoorten zijn varkensvlees en kip het populairst, gevolgd door rundvlees, kalfsvlees, lams- en schapenvlees en kalkoen. De consumptie van de laatste twee vleessoorten steeg met respectievelijk 3,1 en 11 procent.
Vleesvervangers
De aankoop van vleesvervangers steeg met 4,6 procent ten opzichte van 2011, maar blijft met 218 gram per persoon ook in 2012 nog altijd beperkt.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

John Deere 6R 250 trekker (OLD) #775887
Gebruikt, P.O.A.
-

T7.220 Auto Command CVT
Gebruikt, € 45.000
-

Gewichtblok 450 KG ECO
Gebruikt, P.O.A.
-

Kuhn GA381 1 elements hark
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Veldcoördinator en ecologisch medewerker Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer
Boerennatuur Noordwest Overijssel - Staphorst
Projectleider
Boerennatuur Noordwest Overijssel - Staphorst
Gezocht; Allround bedrijfsleider Veen-natuurmelkveebedrijf
Stichting VIP Hegewarren - Oudega, Smallingerland
Weer
-
Dinsdag5° / 2°5 %
-
Woensdag2° / -2°5 %
-
Donderdag0° / -4°0 %













