Belgen eten minder vlees door crisis
De Belgische thuisconsumptie van vlees is in 2012 met 3,6 procent gedaald. De consumptie kwam uit op 30,4 kilo per hoofd van de bevolking.
Oorzaken van de verminderde vleesconsumptie zijn onder meer de crisis en de slechte zomer, blijkt uit een onderzoek van marktbureau GfK in opdracht van de Vlaamse land- en tuinbouworganisatie VLAM. Vijfduizend mensen werden naar hun eetpatroon gevraagd.
Vleessoorten
Belgen eten nog steeds het meest samengestelde producten zoals worst en gehakt, maar de consumptie daarvan daalde met 5,5 procent.
Van de pure vleessoorten zijn varkensvlees en kip het populairst, gevolgd door rundvlees, kalfsvlees, lams- en schapenvlees en kalkoen. De consumptie van de laatste twee vleessoorten steeg met respectievelijk 3,1 en 11 procent.
Vleesvervangers
De aankoop van vleesvervangers steeg met 4,6 procent ten opzichte van 2011, maar blijft met 218 gram per persoon ook in 2012 nog altijd beperkt.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

Valtra T190
Gebruikt, P.O.A.
-

John Deere 6100M trekker (MAA) #692400
Gebruikt, P.O.A.
-

JOHN DEERE Z545R ZEROTURN 48" (SOM) #692978
Gebruikt, P.O.A.
-

Kverneland Enduro 3000 (HAE) #145290
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Beleidsmedewerker Boomkwekerij
Royal Anthos - Hillegom
Teamleider teelt
IBN - Schaijk
Technisch Specialist
Pater Bloembollen - Spierdijk
Internationaal Accountmanager
Schaap Holland BV - Biddinghuizen
Stagiair(e) Redacteur Akker- en Tuinbouw
Nieuwe Oogst - NL
Weer
-
Zaterdag14° / 5°10 %
-
Zondag13° / 9°10 %
-
Maandag12° / 7°20 %















