Belgen+eten+minder+vlees+door+crisis
© -

Belgen eten minder vlees door crisis

De Belgische thuisconsumptie van vlees is in 2012 met 3,6 procent gedaald. De consumptie kwam uit op 30,4 kilo per hoofd van de bevolking.

Oorzaken van de verminderde vleesconsumptie zijn onder meer de crisis en de slechte zomer, blijkt uit een onderzoek van marktbureau GfK in opdracht van de Vlaamse land- en tuinbouworganisatie VLAM. Vijfduizend mensen werden naar hun eetpatroon gevraagd.

Vleessoorten

Belgen eten nog steeds het meest samengestelde producten zoals worst en gehakt, maar de consumptie daarvan daalde met 5,5 procent.

Van de pure vleessoorten zijn varkensvlees en kip het populairst, gevolgd door rundvlees, kalfsvlees, lams- en schapenvlees en kalkoen. De consumptie van de laatste twee vleessoorten steeg met respectievelijk 3,1 en 11 procent.

Vleesvervangers

De aankoop van vleesvervangers steeg met 4,6 procent ten opzichte van 2011, maar blijft met 218 gram per persoon ook in 2012 nog altijd beperkt.

Bekijk meer over:

Weer

  • Zondag
    20° / 10°
    60 %
  • Maandag
    18° / 12°
    20 %
  • Dinsdag
    15° / 10°
    70 %
Meer weer