Machtiging aan een derde bij eHerkenning

Een ondernemer die wil inloggen bij een overheidsinstelling zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), heeft sinds 1 juli een eHerkenning nodig. Om de overgang soepel te laten verlopen is het nog tot 31 december 2014 mogelijk om in te loggen met de huidige inloggegevens. Voor meer informatie over de eHerkenning kunt u www.eherkenning.nl raadplegen.
Regelmatig stellen leden de vraag of het mogelijk is een machtiging af te geven aan de accountant of een andere derde. Er zijn hiervoor twee opties:
1. U kunt een ander persoon in het bedrijf of een derde een algemene bevoegdheid geven. Deze persoon kan dan alle handelingen verrichten waarbij ingelogd kan worden met de eHerkenning.
2. U kunt een derde selectief machtigen om bepaalde handelingen uit te voeren. Dit kan door deze persoon alleen te machtigen voor bijvoorbeeld RVO.nl of nog selectiever, voor bepaalde handelingen op RVO.nl.
Voor LTO-leden heeft LTO Commerce voor de aanschaf van eHerkenning een afspraak gemaakt met Z-login. Z-login biedt bovenstaande opties allebei aan. Er zijn drie manieren om een machtiging te regelen. U kunt een beheermodule afsluiten: dit is de eerste drie maanden gratis daarna zijn de kosten 15 euro per jaar. Deze optie is handig als u regelmatig meerdere personen selectief wilt machtigen. De tweede mogelijkheid om (selectief) te machtigen is het gebruik van een mutatieformulier: de kosten per formulier zijn 12,50 euro. Deze optie is te gebruiken als u één of een enkele keer een persoon (selectief) wilt machtigen. De laatste optie is om de machtiging te regelen bij de betreffende overheidsinstantie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer