‘BCA-bietenras altijd goed’

Nieuwe BCA-bietenrassen doen qua financiële opbrengst niet onder voor gangbare rassen. ‘Wel of geen besmetting met gele en/of witte bietencystenaaltjes, het maakt geen verschil meer. Kiezen voor het ras Lisanne KWS is altijd goed’, zegt Marcel Arts van KWS. Door kweekwerk is er ten opzichte van gangbare rassen een inhaalslag gemaakt. ‘Lisanne KWS is qua financiële opbrengst geklommen naar het beste rhizomanieresistente ras.’
De bietenrassen van Strube zijn volgens Bart van der Weijden qua eigenschappen niet veel anders dan die van KWS. ‘Het verschil zit niet in de opbrengsten, maar in het begin van het seizoen. Strube heeft een blauwe pil en dat geeft verschil in zaaizaadkwaliteit. Het zorgt voor een snelle opkomst, snelle doorgroei en daardoor meer loof. Het resultaat is 2 procent meer suikeropbrengst.’

Weer

 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
Meer weer