Pauze veetransport wekt ophef (video)

Een aanhangwagen met zeven koeien die woensdag door veetransportbedrijf Stens uit Staphorst tijdelijk op een veldweg even buiten Steenwijk is geparkeerd, heeft voor ophef gezorgd op internet.

In een filmpje is te zien dat koeien midden op de dag in de brandende zon opgesloten staan. Een bericht van de maker van het filmpje is via Facebook enkele duizenden keren gedeeld. Velen reageerden geschokt op de video, meldt De Stentor.

Een woordvoerder van het Staphorster transportbedrijf benadrukt dat de zeven koeien voldoende water en ruimte hadden en via de open ventilatieschuiven over frisse lucht konden beschikken. De temperatuur ter plaatse zou rond de twintig graden hebben gelegen.

Dreigtelefoontjes

Het bedrijf stelt inmiddels een paar honderd boze mailtjes en een aantal dreigtelefoontjes te hebben ontvangen, terwijl het juist goed met dieren omgaat.

'Misschien was de gekozen plek om de aanhangwagen te parkeren niet zo handig, maar het was maar voor drie kwartier. Als die wagen er nu drie of vier uur had gestaan, was het een ander verhaal geweest.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer