Knikmops+mini%2Dshovel+op+waterstof
Nieuws
© eigen foto De Schans

Knikmops mini-shovel op waterstof

De Schans in Hedel heeft de eerste Knikmops mini-shovel afgeleverd die op waterstof rijdt. De mini-shovel is voorzien van een waterstofgenerator.

Bart van Lith Grond-, Sloop,- en Tuinwerken uit Nuland maakt als eerste bedrijf gebruik van het systeem dat uitstoot terugdringt en geld bespaart.

De Schans is de eerste in Europa die met een mini-shovel op de markt komt die is voorzien van een waterstofgenerator.

Minder uitstoot

De mini-shovel is in samenwerking met Water Fuel & Energy Solutions tot stand gekomen. Het is een betaalbaar alternatief om milieuverantwoord te ondernemen.

Meteen vanaf de eerste moment dat de waterstofgenerator in de Knikmops is ingebouwd, vermindert de schadelijke uitstoot van de motor met 20 procent. Dait loopt op naarmate het systeem langer in gebruikt is.

Betere verbranding

Door elektrolyse van water in de generator ontstaat waterstof, die wordt toegevoegd aan de verbranding in de motor.

Door waterstof aan het brandstofmengsel toe te voegen, neemt het octaangehalte van het brandstofmengsel toe waardoor de verbranding verbetert.

Veilig in gebruik

Hiermee kan het motorvermogen toenemen met wel 25 procent. Tegelijk is er een vermindering in het brandstofverbruik haalbaar (door de verbeterde verbranding) van 30 procent.

Omdat het systeem het geproduceerde gas niet opslaat, maar meteen verbruikt (Hydrogen On Demand), is het veilig in gebruik.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer