Knikmops mini-shovel op waterstof

De Schans in Hedel heeft de eerste Knikmops mini-shovel afgeleverd die op waterstof rijdt. De mini-shovel is voorzien van een waterstofgenerator.

Knikmops+mini%2Dshovel+op+waterstof
© eigen foto De Schans

Bart van Lith Grond-, Sloop,- en Tuinwerken uit Nuland maakt als eerste bedrijf gebruik van het systeem dat uitstoot terugdringt en geld bespaart.

De Schans is de eerste in Europa die met een mini-shovel op de markt komt die is voorzien van een waterstofgenerator.

Minder uitstoot

De mini-shovel is in samenwerking met Water Fuel & Energy Solutions tot stand gekomen. Het is een betaalbaar alternatief om milieuverantwoord te ondernemen.

Meteen vanaf de eerste moment dat de waterstofgenerator in de Knikmops is ingebouwd, vermindert de schadelijke uitstoot van de motor met 20 procent. Dait loopt op naarmate het systeem langer in gebruikt is.

Betere verbranding

Door elektrolyse van water in de generator ontstaat waterstof, die wordt toegevoegd aan de verbranding in de motor.

Door waterstof aan het brandstofmengsel toe te voegen, neemt het octaangehalte van het brandstofmengsel toe waardoor de verbranding verbetert.

Veilig in gebruik

Hiermee kan het motorvermogen toenemen met wel 25 procent. Tegelijk is er een vermindering in het brandstofverbruik haalbaar (door de verbeterde verbranding) van 30 procent.

Omdat het systeem het geproduceerde gas niet opslaat, maar meteen verbruikt (Hydrogen On Demand), is het veilig in gebruik.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer