Producentenorganisatie Varkens van start

Varkenshouders hebben deze week de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) opgericht. LTO (ZLTO, LLTB en LTO Noord) en NVV zijn bij de oprichting betrokken.

Producentenorganisatie+Varkens+van+start
© ZLTO

Zowel LTO als NVV steunen de nieuwe organisatie. Ze gaan hun leden en alle varkenshouders in Nederland benaderen om lid te worden.

POV krijgt een structuur, waarbij de leden varkenshouders het via een algemene leden vergadering voor het zeggen krijgen. Dus de boer aan het roer.

Markt en keten

POV wil een aantal taken, die nu nog bij Productschap Vee en Vlees liggen, overnemen. De organisatie streeft naar een Europese erkenning om zo om de positie van de Nederlandse varkenshouders richting markt en keten te versterken.

In de Gemeenschappelijke EU Marktordening is een belangrijke rol weggelegd voor producentenorganisaties. Brussel beoogt hiermee de positie van de primaire producenten in de keten te versterken.

Bestuur

Het beoogde bestuur van de POV bestaat uit leden van het dagelijks bestuur van de NVV en bestuurders van de vakgroep Varkenshouderij van LTO. Dat zijn Ingrid Jansen, Theo Duteweerd. Frank Donkers, Maarten Rooijakkers, Eric Douma en Mark Tijssen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer