Provincies%3A+geen+EU%2Dgeld+ganzenschade
Nieuws
© Rein Geleijnse

Provincies: geen EU-geld ganzenschade

De schaderegeling in de rustgebieden voor ganzen wordt door de provincies zelf opgehoest. De financiering vanuit de Europese Unie (EU) is te risicovol, zeggen de provincies.

In eerdere plannen werd een deel van de schaderegeling voor ganzenschade betaald met behulp van geld uit Brussel. Dit zou afkomstig zijn uit het budget voor het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3).

'De mogelijkheid voor POP-financiering voor rustgebieden is uitgebreid onderzocht', blijkt uit een brief van het Interprovinciaal Overleg (IPO). 'Maar het risico van een schaderegeling met Europese cofinanciering is te groot.'

Schaderegeling

De provincies willen de schaderegeling voor rustgebieden uit eigen provinciale middelen bekostigen. De gedeputeerden van de provincies hebben wel besloten om een EU-bijdrage veilig te stellen voor agrarisch natuurbeheer.

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
Meer weer