Sint Jansrogge terug in Twents landschap

Twee studenten van CAH Dronten voeren een onderzoek uit voor het terugbrengen van Sint Jansrogge in de omgeving van Markelo. De twee studenten, Rene Ballast en Jan-Jaap Struik, werken het idee uit voor biologische teelt in gebieden met natuurwaarde.

Sint+Jansrogge+terug+in+Twents+landschap
© Wiki

'In dit project wordt er onderzocht of het mogelijk is om deze rogge terug te brengen in het landschap en of dit wel rendabel is', geven beide studenten aan.

'Aan ons de opdracht om dit te onderzoeken en beschrijven. Met interviews proberen wij te bekijken wat de ideeën zijn en hoe we deze aan elkaar kunnen passen.'

Staatsbosbeheer

Uit deze interviews is naar voren gekomen dat Staatsbosbeheer een goede partner is in het plan. Staatsbosbeheer heeft enkele percelen over.

Dat zijn percelen, die niet intensief mogen worden gebruikt, om zo het bodemleven en de flora en fauna terug te brengen in de bodem. Voor het project is het ook niet nodig om zeer intensief te gaan telen.

Streekproduct

De Sint Jansrogge moet biologisch worden geteeld en hoeft niet te zorgen voor een maximale opbrengst.

Het is de bedoeling om de geoogste rogge te gaan gebruiken voor een streekproduct en zo de lokale bevolking te kunnen laten genieten van een oud gewas.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer