Overstromingen: 20% oogstverlies Bulgarije

De overstromingen in juni hebben een vijfde van de oogst van Bulgarije vernield. Dat schat de Bulgaarse boerenorganisatie.

Overstromingen%3A+20%25+oogstverlies+Bulgarije
© Nieuwe Oogst

Het Bulgaarse ministerie van landbouw zegt dat tot 25.000 hectare tarwe vernield is en dat oogsten zeker een week later zijn. Het departement verwacht een 20 procent kleinere oogst ten opzichte van 2013.

Tanya Dabnishka van de Bulgaarse boerenorganisatie noemt de ramingen voor Bulgaars graan een te optimistische schatting. De overheid belooft boeren die hun complete oogst verliezen voor 80 procent te compenseren.

Enorme buien

De regenbui die in de middag van 24 juni viel en dodelijke slachtoffers eiste in de plaats Dobrich, was volgens weerkundigen net zo groot als er normaal in een hele maand valt. Rond die datum viel in de regio's Varna en Burgas ontzettend veel water.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer