Vaarzenkampioen Wilma familie van die van 2008

Barendonk Holsteins is succesvol bij het vaarzenkampioenschap. De laatste vier keer won het bedrijf drie keer deze titel. Zo eiste Barendonk Brasilera 12 twee jaar geleden de titel op.
Opvallend is dat de kampioenvaarzen Barendonk Wilma 300 (V. Mr Savage) van dit jaar en achterkleindochter van een volle zus van bekende 90 punten Classic-dochter Barendonk Wilma 198, die de NRM-titel bij de vaarzen in 2008 op haar naam schreef. Die Wilma 199 liep op de NRM 2008 bij deze kampioenszus in de rubriek en had toen al een vaarskalf gegeven van de stier Kian, die 87 punten kreeg van de bedrijfsinspecteur.
Haar Zabing-vaarskalf, die ze bij de eerste keer kalven kreeg, is moeder van de Barendonk Wilma 300. Deze Wilma 300 kreeg overigens op 5 april opnieuw een vaarskalf van Kanu P, zodat er over twee jaar wellicht weer een NRM-deelneemster is. ‘Zat er een stier tussen, dan was het niet gelukt. Zonder geluk vaart niemand wel, zelfs het Nederlands elftal niet’, grapt Jan Hermanussen.

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer