Masterclass ‘Hippisch ondernemerschap handel- en trainingstallen’

De Masterclass ‘Hippisch ondernemerschap handel- en trainingstallen’ start op 15 juli. In vier sessies krijgen tien jonge, talentvolle ondernemers in Limburg de kans hun bedrijf te versterken.

Dit project is een initiatief van Stichting Limburg Paardensport in samenwerking met de LLTB-vakgroep Paardenhouderij. De LLTB is een van de initiatiefnemers en partner van deze stichting. De stichting heeft samen met haar partners tot doel om op basis van het Limburgs Paardensportplan van Limburg dé paardenprovincie van Nederland te maken en om de Limburgse paardensector verder te professionaliseren.
De professionaliseringsslag wordt bereikt door samenwerken, netwerken en het delen van kennis. De deelnemende ondernemers maken hun eigen verbeterplan in het coachingstraject dat ongeveer vijf maanden duurt. De sessies vinden op de bedrijven van de deelnemers plaats, iedere keer op een ander bedrijf. Hierdoor ontstaat voor de ondernemers de kans om van elkaar te leren.
In samenwerking met HAS Hogeschool worden kengetallen geanalyseerd en ontwikkeld om de ondernemers handvatten te bieden voor het verbeterplan. De masterclass wordt afgesloten met een symposium op Jumping Indoor Maastricht op 14 november. Deze dag presenteren de deelnemende ondernemers hun verbeterplannen. Het programma wordt aangevuld met interessante sprekers en workshops.
In de vier sessies van de masterclass worden onderwerpen behandeld als personeel & leidinggeven, inkoop & verkoop, internationale handel, rendementsverbetering, risicomanagement en algemene bedrijfsvoering. De intakegesprekken hebben voor een groot deel al plaats gevonden en de reacties zijn zeer positief.
Deze masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel.

Mat Vestjens,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer