Oostvaardersplassen+mag+ter+visie
Nieuws
© NVT

Oostvaardersplassen mag ter visie

Gedeputeerde Staten zijn akkoord gaan met het ter visie leggen van het Natura 2000-beheerplan Oostvaardersplassen door de staatssecretaris van Economische Zaken.

Provinciale Staten van Flevoland hebben daarmee woensdag unaniem ingestemd.

Een van de aanvullende voorwaarden is dat de maatregelen uit het Natura 2000-beheerplan geen afwenteling moeten veroorzaken van de Natura 2000-opgave op derden waaronder waterschap, gemeenten en omliggende agrariërs.

Internationaal belang

De Oostvaardersplassen zijn van internationaal belang, stelt provincie Flevoland. De Natura 2000-status verplicht Nederland om de kwaliteit van het gebied te behouden en te versterken. Daarvoor is in opdracht van het ministerie van Economische Zaken een ontwerp Natura 2000-beheerplan gemaakt.

In het ontwerp Natura 2000-beheerplan staan de maatregelen die genomen dienen te worden om het leefgebied van de dertig vogels waarvoor instandhoudingsdoelen gelden, te vergroten. Na de zomer zal het beheerplan ter visie gelegd worden.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer