Meer+controle+NVWA+in+pluimvee
© middenformaat

Meer controle NVWA in pluimvee

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verscherpt de controles op dierenwelzijn bij het vangen en vervoeren van pluimvee. Dat laat staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) weten.

Onderzoek in opdracht van haar ministerie wijst uit dat bedrijven in de pluimveevervoersketen onvoldoende rekenschap geven van hun verantwoordelijkheid voor het dierenwelzijn bij het vangen en vervoeren van pluimvee.

Daarbij gaat het om vervoerders, pluimveehouders en slachthuisexploitanten. De NVWA zal daarom vaker controles uitvoeren bij het vangen van pluimvee en bij de im- en export van slachtkippen. Bij slachthuizen worden meer letseltellingen uitgevoerd.

Naleving

Dijksma zegt in gesprek met de sector te gaan over verhoging van de naleving van de wettelijke verplichtingen. Ook zou de sector meer maatregelen moeten nemen op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn.

Dijksma heeft de NVWA gevraagd om in 2015 een vervolgonderzoek uit te voeren om de trends in naleving beter in beeld te krijgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
Meer weer