Bons+NRM%2Dkampioen+zwartbont+%28video%29
© Nieuwe Oogst

Bons NRM-kampioen zwartbont (video)

Bons Holsteins uit Ottoland domineerde vanmiddag de zwartbontkeuringen bij midden en oud. Het bedrijf leverde niet alleen de beide kampioenen, maar met Jasper-dochter Koba 191 leverden ze eveneens de Algemeen Kampioen zwartbont.

De koe van Bons was eerder een klasse apart bij de zwartbonte oudere koeien. Ze is melktypisch, krachtig, in balans en voorzien van een goed uier. Haar achteruier was iets hoger aangehecht dan haar stalgenote.

Hier was stalgenote Mailing-dochter Bons Holsteins Ella 158 haar secondante. Een melktypische koe met een hoog aangehecht achteruier.

De koe beschikte over een achter iets hoger aangehecht uier dan de over veel riblengte beschikkende Wilhelmina 401, de Shoremar James-telg van Teus van Dijk uit Giessenburg.

Middenklasse

Bons leverde met de volle zus van Koba 191, Koba 195 de kampioen in de middenklasse. Een koe met veel lengte, melktype, een krachtig frame en een fraai uier.
Hier was het reservelint voor Goldwyn-dochter Hendrika 39 van Alex Verwaijen uit Beilen. Een van een hoog achteruier voorziene en best ontwikkelde melkkoe.

Derde op tal in deze klasse werd Vink Blesje 149 (v. Den-K Marshall Li Laurin) van Bart Vink uit Ottoland. Een krachtige koe, voorzien van een vast aangehecht uier.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  34° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
 • Maandag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer