PvdD: sein op rood voor natuur Zuid-Holland

De seinen staan volgens de PvdD op rood voor de natuur in Zuid-Holland. 'Een stevige bezuiniging op natuursubsidies heeft grote gevolgen voor de dieren- en plantensoorten in deze provincie.'

PvdD%3A+sein+op+rood+voor+natuur+Zuid%2DHolland
© PvdD

In de provinciale begroting voor 2014 hebben Gedeputeerde Staten een bezuiniging opgenomen van 2 miljoen euro op de subsidieregeling waarmee natuurgebieden met elkaar worden verbonden.

Daarvoor is nu geen 3,5 miljoen, maar slechts 1,5 miljoen euro beschikbaar. PvdD probeerde die bezuiniging tegen te houden. Een wijzigingsvoorstel met die strekking kreeg in de Provinciale Staten echter alleen steun van de PvdA en GroenLinks.

Biodiversiteit

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland stelden in hun Groenagenda als doel dat de biodiversiteit in de provincie in 2015 minimaal gelijk zou blijven en niet verder achteruitgaat.

Uit de onlangs verschenen biodiversiteitsmonitor blijkt echter dat de biodiversiteit in Zuid-Holland ernstig achteruit is gegaan. Het gaat vooral slecht met de akker- en weidevogels.

Zorgwekkend

Een zorgwekkende situatie, vindt PvdD-fractievoorzitter Carla van Viegen. 'Want biodiversiteit is voor mensen en dieren van levensbelang. Er moet nu echt wat gebeuren om het tij te keren en extra inzet is noodzakelijk.'

Als de provincie zich niet veel sterker inzet voor de verbetering van de biodiversiteit, heeft dat volgens de partij gevolgen voor onder meer de voedsel- en medicijnvoorziening, de economie, het klimaat, de leefomgeving, onze gezondheid en ons welzijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer