Nederland+en+Vietnam+samen+in+voedsel
© Floraliën

Nederland en Vietnam samen in voedsel

Minister-president Rutte en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken hebben vandaag een strategisch samenwerkingsprogramma gesloten met de Vietnamese overheid op het gebied van landbouw en voedselzekerheid.

Rutte en Dijksma zijn met een delegatie op handelsmissie in Vietnam. Doel van het klimaatslimme samenwerkingsprogramma is onder meer de productie van landbouw- en visserij in Vietnam te helpen verhogen voor meer voedselzekerheid.

De samenwerking tussen het agro bedrijfsleven van beide landen vervult daarbij een cruciale rol. Daarnaast staat het vergroten van de samenwerking tussen kennisinstellingen en het realiseren van meer markttoegang centraal.

Economisch prioriteitsland

Vietnam is door Nederland aangemerkt als economisch prioriteitsland. De handel tussen beide landen stijgt en er is veel interesse vanuit Vietnam naar de agrarische kennis van Nederland.

Vietnamese bedrijven willen bijvoorbeeld graag met Nederlandse tuinbouwbedrijven samenwerken, om groenten en bloembollen te produceren die beter bestand zijn tegen droogte en minder mineralen en pesticiden nodig hebben.

Melk vers houden

Ook is er interesse in Nederlandse technieken hoe melk vers en van hoog kwaliteitsniveau te houden. Daarnaast komt er meer samenwerking tussen beide landen om de Vietnamese productie van varkensvlees te optimaliseren.

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer