Dijksma+en+Rutte+bezoeken+Vietnam
© Agriterra

Dijksma en Rutte bezoeken Vietnam

Minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) gaan van 15 tot en met 18 juni met een handelsdelegatie mee naar Vietnam.

De delegatie bestaat onder meer uit vertegenwoordigers van 22 Nederlandse bedrijven. Delegatieleider is Jan Willem Breukink, president van Seed Valley en bestuurder bij Incotec.

De reis staat in het teken van de versterking van de diplomatieke en economische banden tussen Nederland en Vietnam. Voor het Nederlandse bedrijfsleven liggen er in Vietnam grote kansen, vooral op het gebied van water, scheepsbouw, landbouw, energie en logistiek.

Grootste investeerder

Nederland is van alle lidstaten van de Europese Unie de grootste investeerder in Vietnam en de derde handelspartner. De laatste tien jaar is de handel tussen Nederland en Vietnam bijna vertienvoudigd naar 3,6 miljard dollar, zo'n 2,66 miljoen euro.

Dijksma neemt onder meer deel aan een forum over de ontwikkeling van de tuinbouwsector in Vietnam en de rol die Nederlandse partners daarbij kunnen spelen. Ook bezoekt zij veehouderijbedrijven en een vestiging van veevoerfabrikant De Heus in provincie Binh Duong.

Partnerschapakkoord

Rutte maakt van de handelsreis in totaal twee dagen mee. Hij heeft onder meer een ontmoeting met minister-president Dung. Samen ondertekenen zij een partnerschapsakkoord voor landbouw en voedselzekerheid.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 9°
  70 %
Meer weer