Project Zoet water in Oost-Nederland

'De landbouw in Oost-Nederland is gebaat bij een goede zoetwatervoorziening. Daarvoor zijn niet alleen de waterschappen verantwoordelijk, maar daar moeten we zelf ook ons steentje aan bijdragen.'

Dat zegt LTO Noord-voorzitter Siem- Jan Schenk. Hij tekent op 27 juni samen met regionale overheden en maatschappelijke organisaties in het stroomgebied Rijn-Oost een intentieverklaring in het kader van het project 'Zoetwatervoorziening Oost-Nederland' (ZON).

ZON is een project van de regionale waterschappen en de provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe en richt zich op onderzoek naar de huidige droogteproblematiek en mogelijke oplossingen daarvoor.

Eigen plannen

In de intentieverklaring die de regionale partijen met elkaar gaan sluiten spreken ze af om zelf met plannen te komen voor een gezamenlijk werkprogramma.

Het project ZON wordt uitgevoerd in twee fasen van zes jaar en loopt tot 2027. De bedoeling is dat er in de eerste zes jaar 131 miljoen euro wordt geïnvesteerd.

Deltaprogramma Zoetwater

Daarvan komt wellicht 40 miljoen euro uit het Deltaprogramma Zoetwater. De rest moet vanuit de regionale overheden en maatschappelijke organisaties komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer