Biologische erepenning voor Fifteen

Het bedrijf Fifteen, opgericht door Jamie Oliver, heeft een erepenning gekregen voor het stimuleren van de marktontwikkeling voor biologische voeding en landbouw.

Biologische+erepenning+voor+Fifteen
© Fifteen

De penning is gisteren uitgereikt door Bionext-voorzitter Uli Schnier tijdens het Bio-Congres 2013 in Amsterdam.

De eigenaar van Fifteen Amsterdam, Coen Alewijnse, was zeer vereerd dat hij de penning in ontvangst mocht nemen. Eind deze maand geeft hij deze aan Jamie Oliver tijdens een bijenkomst in Londen.

Duurzaamheid

Alewijnse: 'Vanaf het begin staat duurzaamheid in de bereiding en de inkoop centraal bij Fifteen. Dat is soms moeilijk, maar het hoort bij de positie die wij in de maatschappij willen innemen.'

'We leiden jongeren op die moeite hebben om een carrière op te bouwen en we gaan nog veel meer doen' aldus Alewijnse.

Ambitie Noord-Holland

De uitreiking vond plaats in het bijzijn van gedeputeerde Jaap Bond van Noord-Holland, die vorig jaar een erepenning in ontvangst nam. Bond: 'We waren zeer blij met de erkenning en de penning ‘verplicht’ ons door te gaan op de weg die we zijn ingeslagen.'

De provincie heeft de ambitie om het biologisch landbouwareaal te vergroten van 5 naar 7 procent (BioValley) en werkt samen met zorginstellingen aan het uitbreiden van het aanbod van regionaal geproduceerde, biologische producten.

Voedselstrategie

Samen met de stad Amsterdam heeft de provincie een lokale voedselstrategie ontwikkeld. Er staan zestig boerenbedrijven op het punt om om te schakelen naar biologisch.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer