Agrarische Innovatiedag in Alphen

Wat gebeurt er aan agrarische innovaties in mijn omgeving en wat kan ik er zelf mee op mijn bedrijf? Daar draait het om bij de Agrarische Innovatiedag op zaterdag 21 juni van 10 tot 15 uur in Cultureel Centrum Den Heuvel in Alphen. ZLTO is een van de organisatoren.

‘Je hoort tegenwoordig veel over biobased economy, maar hoe kunnen boeren en tuinders aanhaken bij deze vorm van ondernemen? Het programma van de Agrarische Innovatiedag is praktisch en concreet', vertelt ZLTO-relatiebeheerder Nick Buijks.

'Aan de hand van subsessies staan we stil bij de thema’s biobased economy, water, precisielandbouw en duurzame energie.' Buijks is betrokken bij de voorbereidingen van de Agrarische Innovatiedag.

Plattelandsontwikkeling

De primaire organisatie ligt bij Landstad De Baronie. ZLTO en Rabobank geven inhoudelijk invulling aan de dag. Landstad De Baronie is een netwerk voor plattelandsontwikkeling voor het gebied rond Breda. Het omvat de gemeenten Rucphen, Zundert, Etten-Leur, Oosterhout, Breda, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau.

Alle sectoren

De dag is gratis toegankelijk en speciaal bedoeld voor boeren en tuinders van alle sectoren uit de Baronie. Ook agrarisch ondernemers die buiten dit gebied wonen zijn welkom.

‘Echter, het programma is toegespitst op de streek’, zegt Buijks. ‘Deelnemers krijgen informatie van deskundigen en collega’s uit de regio, bijvoorbeeld van Greenbrothers, kwekerij Christ Monden, rundveehouderij Rob Schellekens en Loonbedrijf Van Eijck.’

Aanmelden

Een aanmeldmogelijkheid en meer informatie over het programma zijn te vinden op de website van ZLTO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer