Nederland+%2D+Spanje%3A+0+%2D+0+%28video%29
© Erik Stegink

Nederland - Spanje: 0 - 0 (video)

De varkens-voorspellingswedstrijd die vanmiddag werd gevoetbald bij Piggy's Palace in Bathmen eindigde in een gelijk spel. 'Een reële uitslag voor de wedstrijd van vrijdag', zegt organisator Erik Stegink.

Het idee voor de wedstrijd kreeg Stegink door een uitspraak van PSV'er Ola Toivonen. Vier jaar geleden merkte die namelijk op: 'Oranje speelde als een stel varkens op het afgelopen WK.'

Net echt

Op het terrein van Piggy Palace streden 11 roodbonte en 11 zwartbonte varkens tegen elkaar. Net als in een echte wedstrijd speelden ze 2 x 45 minuten op natuurgras. 'Een beetje een troosteloos strijdtoneel', aldus Stegink.

Het Nederlands elftal groef zich namelijk letterlijk en figuurlijk voor het doel in. Het Spaanse team was de tweede helft duidelijk vermoeid. Stegink: 'Ze hadden meer oog voor het gras dan voor de bal.'

Ludieke actie

Net als de glijbaan voor varkens die Stegink afgelopen zomer voor zijn buitenvarkens plaatste, trok de voetbalwedstrijd veel media. Die hadden de ludieke actie opgepikt via twitter. De regionale tv en Veronica hebben vanmiddag beelden gemaakt in Bathmen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 12°
  30 %
 • Donderdag
  15° / 13°
  80 %
 • Vrijdag
  15° / 8°
  60 %
Meer weer