Gevolgen brand vallen mee

Moerdijk - De ontploffingen en de daaropvolgende brand bij Shell Moerdijk hebben geen directe gevolgen voor boeren en tuinders in West-Brabant.

Dat heeft hoofdofficier Corné Hagenaars van Brandweer Midden- en West-Brabant woensdag bevestigd aan Anne Willem Maris, voorzitter van ZLTO-afdeling Moerdijk.
Dinsdagavond ontplofte een van de fabrieken van Shell op industrieterrein Moerdijk. Die avond en nacht was er weinig wind, waardoor de rookkolom vrijwel recht omhoog ging. Roetdeeltjes zijn wel terechtgekomen aan de overkant van het Hollands Diep in een deel van De Hoekse Waard en het Eiland van Dordt. Het RIVM heeft het gebied onderzocht en in één monster zware metalen aangetroffen. Nagegaan wordt nog of deze schadelijk zijn voor mens, dier en gewas.
Maris heeft kort na de brand contact gehad met gemeente Moerdijk die samenwerkt in de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. ‘Hoofdofficier Hagenaars heeft bevestigd dat er in Brabant geen as- en roetdeeltjes zijn terechtgekomen, behalve op het industrieterrein zelf’, zegt Maris.
Boeren en tuinders in de regio die desondanks vragen hebben over de gevolgen van de brand, kunnen het best de website van gemeente Moerdijk te raadplegen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer