Buck%2C+RFC%3A+%27Klant+bepaalt%2C+hij+is+koning%27
© RFC

Buck, RFC: 'Klant bepaalt, hij is koning'

FrieslandCampina trekt de touwtjes op het gebied van kwaliteitseisen strakker aan. Consumenten eisen meer transparantie en exportlanden stellen nieuwe eisen.

Meer onaangekondigde controles op het boerenerf vloeien hieruit voort. ‘We moeten reëel zijn. De klant bepaalt, hij is koning’, zegt Werner Buck, directeur Public en Quality Affairs van RFC.

Buck is afgevaardigd in het bestuur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en gesprekspartner voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Toenemende eisen

Volgens de kwaliteitspecialist van RFC krijgen melkveehouders te maken met toenemende eisen bij de productie van melk en borging van kwaliteit. Dit heeft te maken met de veranderende leefomgeving en ambities voor internationale groei. De groeiende melkplas dient buiten Europa te worden afgezet.

De Nederlandse zuivel, met Royal FrieslandCampina (RFC) voorop, heeft te maken met eisen die landen als China, Brazilië en Rusland stellen. De groei brengt met zich mee dat aanvullende eisen worden gesteld die emoties oproepen bij boeren.

Pragmatisch

'Wanneer je van je groei afhankelijk bent van dergelijke landen, dan moet je pragmatisch zijn', benadrukt Buck.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer