Huitema%3A+even+in+roes+en+nu+naar+Brussel
© Jan Huitema

Huitema: even in roes en nu naar Brussel

De jonge melkveehouder Jan Huitema zal voor de VVD in de landbouwcommissie van het Europees Parlement plaatsnemen. Die post kan hem bijna niet meer ontgaan.

Na zijn succesvol verlopen verkiezingscampagne was de jonge melkveehouder even in een roes. De dagen na de verkiezingen van afgelopen donderdag, was het wachten op de uitslag. Hij begon een beetje te twijfelen of hij wel voldoende voorkeurstemmen zou krijgen.

Maar op zaterdag belde de Leeuwarder Courant dat hij alleen in Friesland al 7000 voorkeurstemmen had gekregen . 'Ik wist dat ik er 18.000 nodig had en voelde ik dat ik het wel eens kon gaan halen,' zegt Huitema.

Landbouwcommissie

Huitema heeft in een telefoongesprek met VVD-lijststrekker Hans van Baalen aangeven dat hij in de landbouwcommissie wil plaatsnemen. 'Van Baalen liet weten dat dat geen probleem zou mogen zijn', laat de jonge melkveehouder uit het Friese Makkinga weten.

Huitema moet zich 16 juni al melden in Brussel voor de eerste vergadering van de Liberalen, waartoe zijn partij behoort.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  10 %
Meer weer