'Blijf scherp op betaalbaar waterbeleid'

De uitvoering van het Bestuursakkoord Water levert goede resultaten op, maar de deelnemende partijen moeten elkaar ook de komende tijd scherp houden. Dat vindt minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu)

%27Blijf+scherp+op+betaalbaar+waterbeleid%27
© Provincie Zuid-Holland

Vandaag stuurde de minister een voortgangsrapportage naar de Tweede Kamer over de resultaten van het in 2011 gesloten Bestuursakkoord Water. Dat moet zorgen voor een efficiënter en betaalbaar waterbeheer.

Waterschappen, gemeenten, provincies en drinkwaterbedrijven werken beter samen. Ze realiseren op die manier een efficiencyslag in de kosten van het Nederlandse waterbeheer, aldus het rapport.

Geen blind vertrouwen

Minister Schultz gaat er niet van uit dat die lijn zich als vanzelf doorzet. ‘Er gebeurt veel en het niveau van ons werk is hoog. Dit mag echter nooit omslaan in vanzelfsprekendheid of blind vertrouwen’, stelt ze.

De Visitatiecommissie Waterketen onder leiding van oud-minister Karla Peijs heeft het kostenbewustzijn nieuw leven ingeblazen. Maar uit de rapportage blijkt dat 20 procent van de vijftig samenwerkingsregio’s de gezamenlijke besparingsambitie nog niet haalt.

Extra bijeenkomsten

De commissie zet daar nu extra op in met regiobijeenkomsten en visitatiebezoeken. Minister Schultz verwacht dat dat resultaat heeft. ‘Ik heb er vertrouwen in dat met deze aanpak de doelen uit het Bestuursakkoord worden gehaald.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer