Bloemen voor Moederdag niet extra duur

Bloemen voor Moederdag zijn dit jaar niet extra duur, meldt brancheorganisatie VGB. De prijzen liggen onder die van vorig jaar door een goede balans van vraag en aanbod.

Bloemen+voor+Moederdag+niet+extra+duur
© bosbloemenbezorgen.nl


Moederdag zorgt deze week wel voor extra drukte en afzet bij de groothandelaren in bloemen en planten. Toch is het 'verwenfeest' wat de bloemenverkoop betreft ingehaald door Valentijnsdag, zeggen sommige handelaren.

'Het is niet meer zoals jaren geleden. Valentijn heeft goeddeels de positie van Moederdag overgenomen', stelt directeur Henk Lammers van exporteur W.H. Wesseling Export.

Duitsland

Behalve in Nederland wordt Moederdag komende zondag ook gevierd in onder meer Duitsland, nog altijd de grootste exportmarkt, en Italië. Later in de maand volgt die dag in Frankrijk.

Volgens directeur Ab Weerman van de gelijknamige cash-and-carry voor detaillisten ligt de gemiddelde bloemenprijs ongeveer 15 procent onder die van vorig jaar. 'Wij verwachten donderdag veel afname', zegt hij.

Rode rozen

Duurder dan normaal zijn vooral rode rozen. 'Maar je kunt eigenlijk voor niet één product over exorbitant hoge prijzen spreken', geeft Weerman aan.

Volgens marktleider Dutch Flower Group worden ook via supermarkten dit jaar veel gemengde boeketten met een zekere luxe verkocht. Net als andere ondernemingen zegt het bedrijf veel grote orders te hebben ontvangen.

Meer verkocht

Volgens veel handelaren is er meer verkocht dan vorig jaar. 'Wij draaien een heel goede Moederdag', zegt commercieel directeur Piet van Kampen van exporteur De Gooijer International.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer