Agrotak beperkt winstdaling BASF

De lagere verkopen in andere bedrijfsonderdelen van chemieconcern BASF worden voor een deel gecompenseerd door een hogere omzet van de agrotak.

Agrotak+beperkt+winstdaling+BASF
© BASF

Uit de eerste kwartaalcijfers van BASF blijkt dat de opbrengsten uit verkoop van het Duitse concern daalden met 1,1 procent tot 19,5 miljard euro. De winst van het concern komt uit op 2,14 miljard euro en dat is 3,3 procent lager dan in het eerste kwartaal vorig jaar.

BASF heeft net als veel andere bedrijven last van de sterke euro. De gevolgen zijn echter minder negatief dan analisten aanvankelijk verwachtten. Dat komt met name door de goede resultaten van BASF-Agro in het eerste kwartaal.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer