VHG adopteert openbaar groen in Houten

Wethouder Michiel van Liere van gemeente Houten en directeur Egbert Roozen van branchevereniging VHG voor de groensector hebben gisteren aan De Molen samen de eerste bedrijfstuin in het openbare groen van Houten geopend.

VHG+adopteert+openbaar+groen+in+Houten
© VHG

Dit initiatief past uitstekend in de plannen voor groenadoptie van de gemeente. Houten wil het onderhoud van het openbare groen overdragen aan burgers en bedrijven.

Een tuinontwerper maakte een plan met vaste en deels bloeiende planten. De tuin groeit helemaal dicht en vraagt daardoor weinig onderhoud. Onderdeel van het ontwerp is een grote tuinbank waarop medewerkers kunnen ontspannen.

Gezonde leefomgeving

Egbert Roozen van Branchevereniging VHG hoopt dat dit soort initiatieven landelijk navolging krijgen.

'Als branche pleiten wij voor een gezonde leefomgeving voor iedereen en dus meer groen. Noodzakelijke bezuinigingen brengen die ontwikkeling in gevaar. Prima als het initiatief bij burgers en bedrijven komt te liggen.'

Kansen

Dat biedt volgens Roozen kansen voor de VHG-leden. 'Bedrijven moeten inspelen op deze ontwikkelingen. Een groene omgeving is van grote waarde, zowel economisch als maatschappelijk.'

'Denk aan het belang van de bestrijding van fijn stof. En een pand met een mooi aangelegde tuin is meer waard', verzekert hij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer