Modeltuin De Levende Tuin geopend

In het modelpark De Tuinen van Appeltern is gisteren de tuin De Levende Tuin geopend. Voorzitter Rien van der Spek van Branchevereniging VHG en Jacco Wisman, voorzitter van VHG Vakgroep Hoveniers planten bij die gelegenheid een boom.

Modeltuin+De+Levende+Tuin+geopend
© Appeltern

De tuin is een co-productie van VHG Vakgroep Hoveniers en De Tuinen van Appeltern, mede ondersteund door het Productschap Tuinbouw.

Het VHG-concept ‘De Levende Tuin’ was uitgangspunt voor de modeltuin. Alle elementen van een levende tuin zoals water, bodem, dieren, energie en voedsel komen hier samen.

Cirkels met thema

De modeltuin omvat vijf cirkels met elk een eigen thema. Zo zijn in de cirkel ‘Proeven en ruiken’ tal van eetbare en geurende planten verwerkt. De cirkel ‘Goed voor kleine dieren’ bevat suggesties om kleine dieren zoals bijen, vlinders en egels in de tuin te lokken.

Hoe (bouw)materialen en planten kunnen worden hergebruikt, is te zien in de cirkel ‘Een tweede leven’. Duurzaamheid en duurzaamheidsaspecten komen aan bod in de cirkels ‘Een langer leven’ en ‘Beter voor ons allemaal’.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer