ABN+Amro%3A+grondstofprijzen+blijven+stabiel
© LTO Noord communicatie

ABN Amro: grondstofprijzen blijven stabiel

De internationale economische groei zal volgens ABN Amro dit jaar en in 2015 niet direct leiden tot hogere grondstofprijzen.

ABN Amro schrijft dit in een periodiek rapport over de ontwikkeling van grondstofprijzen. De bank gaat er vanuit dat de tempo van de economische groei wereldwijd de komende kwartalen versnelt.

De condities in de ontwikkelde economieën zijn verbeterd en opkomende markten profiteren waarschijnlijk van een exportstijging naar ontwikkelde markten. ABN Amro verwacht dat deze ontwikkeling vooral een positief effect heeft op de vraag naar industriële metalen.

Energieprijzen dalen

De economische groei biedt volgens ABN Amro in eerste instantie meer kansen voor andere beleggingscategorieën dan voor grondstoffen. Ook constateert de bank dat de energieprijzen dalen en dat ook de geopolitieke spanningen daar weinig invloed op hebben.

Voor wat betreft de landbouw voorspelt ABN Amro dat een El Niño-achtige weerpatroon de kans op misoogsten voor onder meer suiker en tarwe vergroot. Dezelfde weersverschijnselen kunnen ook positief uitpakken door hogere producties van maïs en soja.

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  60 %
Meer weer