ABN Amro: grondstofprijzen blijven stabiel

De internationale economische groei zal volgens ABN Amro dit jaar en in 2015 niet direct leiden tot hogere grondstofprijzen.

ABN+Amro%3A+grondstofprijzen+blijven+stabiel
© LTO Noord communicatie

ABN Amro schrijft dit in een periodiek rapport over de ontwikkeling van grondstofprijzen. De bank gaat er vanuit dat de tempo van de economische groei wereldwijd de komende kwartalen versnelt.

De condities in de ontwikkelde economieën zijn verbeterd en opkomende markten profiteren waarschijnlijk van een exportstijging naar ontwikkelde markten. ABN Amro verwacht dat deze ontwikkeling vooral een positief effect heeft op de vraag naar industriële metalen.

Energieprijzen dalen

De economische groei biedt volgens ABN Amro in eerste instantie meer kansen voor andere beleggingscategorieën dan voor grondstoffen. Ook constateert de bank dat de energieprijzen dalen en dat ook de geopolitieke spanningen daar weinig invloed op hebben.

Voor wat betreft de landbouw voorspelt ABN Amro dat een El Niño-achtige weerpatroon de kans op misoogsten voor onder meer suiker en tarwe vergroot. Dezelfde weersverschijnselen kunnen ook positief uitpakken door hogere producties van maïs en soja.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer